Želite za družino sonaravno vzgojiti obilje zelenjave, pa velikokrat zmanjka časa? Plevel, škodljivci ter suša pa naredijo še dodatne preglavice?
Morda vam tu lahko pomagava. Vabljeni na delavnico.

.

Delavnica vrtnarjenja MVO

Enostavno, sonaravno, brez prekopavanja in z zastiranjem tal do čudovitih pridelkov.

.
Kdaj? 3 termini delavnice bodo spomladi 2019. Vsi termini bodo na soboto.
Kje? Na Vrtu Obilja, Rožno 35, 8280 Brestanica, Posavje
Koliko? 39,90 € z DDV. Za pare 25% ceneje - skupaj 59,85 € z DDV (kupon "VRTZADVA")

.

Kupujete obisk delavnice za darilo?
Potem izberite darilni bon, ki ga prejmete domov po pošti: DARILNI BON ZA VRTNARSKO DELAVNICO MVO

Delavnica bo potekala v vseh vremenskih razmerah. Za dodatna vprašanja prosim pišite na info@obilje.si ali pokličite 069 621 737. 


Kaj se boste na delavnici naučili?

 

Razliko med MVO vrtnarjenjem brez prekopavanja tal z uporabo organskih zastirk napram klasičnim vrtnarjenjem,

kakšni so postopki priprave tal brez prekopavanja in katero zastirko izbrati za gredice,

na kaj biti pozorni, da po nepotrebnem ne izgubljate denarja ob poplavi "super gnojil",

izdelati 100% enostaven in učinkovit vrtni načrt,

kako ustvariti pogoje, da ni škodljivcev,

kako manj zalivati in se za vedno znebiti nadležnega plevela,

kje dobiti dovolj komposta in drugega organskega materiala,

spoznati trike za obilje pridelkov,

ter najpomembnejše in najbolj obširno: Kako poenostaviti vrtnarjenje, da vrt dela za nas in ne mi za vrt.

Pomembno!

Delavnica bo prilagojena letnemu času in dosti tem se bo nanašalo na aktualni čas.

Videli boste tudi mnogo napak, ki sva jih storila, ter s tem izgubljala čas, denar, voljo saj nisva dobila željenih rezultatov. Prav iz tovrstnih napak verjameva, da se veliko naučimo ...Mnogim so najine delavnice že poenostavile vrtnarjenjeS pravilnimi tehnikami lahko postaneš mojster

Vrtnarska delavnica je namenjena začetnikom in izkušenim vrtnarjem, ki jih zanima enostavnejši in hitrejši načini pridelave lastne hrane.

Vrt Obilja je skoraj vedno polno zasajen, zato bo možnosti za praktičen prikaz posameznih načinov dela precej. Ogledali si bomo veliko eksperimentov - med njimi različne zastirke, tehnike vzgoje, lončne zasaditve in grmovnice.  Vsi kompostniki bodo v polnih obratih in bodo na voljo za ogled ter obrazložitev različnih načinov kompostiranja.

Prikazala bova prostor, kjer vzgajava lastne sadike in presenečeni boste, kako malo prostora je potrebno, za vzgojo na stotine rastlin.

Največ besed se bo vrtelo okoli priprave vrta brez prekopavanja in obilne zastirke. To je res čudovit način priprave tal, ki v prvi vrsti pozitivno vpliva na življenje v tleh. Vso to življenje v tleh se kaže v zdravih rastlinah in zdravih pridelkih. Naučili pa se boste tudi mnogo trikov in spoznali veliko aspektov gojenja zelenjave, kako priti do manj zalivanja, manj škodljivcev, manj pleveli. Še vedno pa se pojavijo škodljivci in spoznali boste naravne prijeme, da se jim uspešno zoperstavimo.

Med odmorom na delavnici bomo nekaj pridelkov tudi degustirali, za kar bo poskrbela Tjaša. Delavnica skupaj poteka 4 ure. Na koncu bo dovolj časa za vsa vprašanja. Delavnica bo v vsakem vremenu.


Kdo sta gostitelja in voditelja delavnice?

 

Robert Špiler in Tjaša Štruc sta po zaključenem študiju leta 2013, s polno glavo idej in mladostne energije, na gozdni jasi sestavila čudovito malo hiško ter poleg vzpostavila velik vrt. Pri vsega 22. letih sta začela živeti njuno preprosto življenje in odkrivati lepote Narave.

Združila sta Tjašino akademsko znanje (mag. biologije in ekologije) in večletno Robertovo prakso dela na vrtovih po Sloveniji. Po mnogo uspešnih in tudi zgrešenih vrtnih poizkusih, so ostala le najboljša spoznanja - akademska, praktična, družinska, permakulturna in biodinamična, ki jih danes predajata naprej. Uporabljata predvsem obilno kompostno zastirko v kombinaciji z ostalimi organsmimi materiali, ki zaščitijo zemljo in imitirajo pogoje v Naravi. Tako dosežeta rodovitna tla, mnogo manj pleveli in za 95% manj zalivanjavse to brez prekopavanja ali obračanja zemlje. Prelepo, da bi bilo res? Ničesar ne skrivata, njuno delo, slike, objave, posnetki so dovolj zgovorni sami zase. Najbolje, pa greste kar sami pogledati na kakšno izmed delavnic. Starejše vrtnarke in kmetje ob pogledu na zemljo vidijo zgolj trpljenje in delo. Robert vidi vrtnarjenje kot nekaj lahkotnega, krativnega in sproščujočega, Tjaša pa kot vir okusne hrane, ki jo pridela z užitkom. Ob sodelovanju z Naravo imata tudi veliko razlogov za praznovanje in veselje, ter seveda obilje domačih pridelkov. Mnogi so z njuno pomočjo že občutili veliko čudovitih trenutkov vrtnarjenja in ti božanski občutki so na voljo tudi tebi.

Ljubezen do sonaravnega vrtnarjenja želita približati mladim in vsem vrtnarjem poenostaviti vrtnarjenje.

Delavnica bo potekala v vseh vremenskih razmerah. Za dodatna vprašanja prosim pišite na info@obilje.si ali pokličite 069 621 737. 


Pretekli termini delavnic:

8. 6. 2017 - poletni termin

22. 6. 2017 - poletni termin

14. 10. 2017 - jesenski termin

31. 3. 2018 - pomladni termin

14. 4. 2018 - pomladni termin

21. 4. 2018 - pomladni termin

14. 7. 2018 - poletni termin

6. 10. 2018 - jesenski termin

13. 10. 2018 - jesenski termin