Bokashi kompostiranje za lenuhe

Bokashi kompostiranje za lenuhe

Poanta je v tem, da je kuhinja vsakodnevna "tovarna" organskih odpadkov in le te vrtnarji želimo preobraziti v črno zlato (kompost). Bokashi fermentiranje je eden najbolj priročnih načinov "kompostiranja", ker lahko bolj ali manj vse opravimo na mestu zločina - v kuhinji (in to brez smradu).

Midva sva pri uporabi Bokashi Organka postala  še za en odtenek bolj lena. Velikokrat ko vsebina v Organku do konca sfermentira, vsebino kar direktno izprazneva na gredo ter zastreva s slamo (zastremo lahko s katerokoli organsko zastirko, le da pokrije sfermentirano vsebino). V večini primerov sva namreč Organka izpraznila na kompostnik, kjer se je vsebina do konca kompostirala še z drugimi organskimi odpadki iz vrta. Zdaj pa ta korak preskočiva. V dobrih 3 tednih, mikroorganizmi in deževniki direktno na gredi dokončno predelajo naše odpadke, ki "izginejo". Poglejte spodnje tri fotografije, kjer je proces res lepo viden.

Edini problem, ki ga vidiva pri tem načinu je ta, da semena buč, kumar, paprik ter ostalih rastlin potem na gredi kalijo. Kar pa ni nič kritičnega. Tudi olupki mandarin in limon (iz doline Neretve, ki bi naj bile čimbolj sonaravno pridelane), so se na gredi dokončno predelale. 

20% popust pri nakupu Bokashi Organka ali posipa

20% popust pri nakupu Bokashi Organka ali posipa

KODA: VRTOBILJA20

Pri nakupu fermentacijske posode Bokashi Organko ali drugih izdelkov na proizvajalčevi uradni spletni prodajalni uporabi kodo VRTOBILJA20 za 20% popust na vse izdelke! 🙂

Uradna spletna prodajalna