Bokashi kompostiranje za lenuhe

Bokashi kompostiranje za lenuhe

Poanta je v tem, da je kuhinja vsakodnevna "tovarna" organskih odpadkov in le te je treba spremenit v črno zlato (kompost). Bokashi kompostiranje je eden najbolj priročnih načinov kompostiranja, ker lahko bolj ali manj vse opravimo na mestu zločina - v kuhinji (in to brez smradu).

Midva sva to jesen pri bokashi kompostiranju postala še za en odtenek bolj lena. Ko napolniva Organka, sfermentirano vsebino kar direktno spraznjujeva na gredo in zastreva s slamo (zastremo lahko s katerokoli organsko zastirko). Prej sva vsebino spraznevala na kompostnik, kjer se je kompostirala še z drugimi organskimi odpadki. Zdaj pa ta korak preskočiva. V dobrih 3 tednih, mikroorganizmi in deževniki direktno na gredi dokončno predelajo naše odpadke, ki "izginejo". Poglejte spodnje tri fotografije, kjer je proces res lepo viden.

Edini problem, ki ga vidiva pri tem načinu je ta, da semena buč, kumar, paprik ter ostalih rastlin potem na gredi kalijo. Kar pa ni nič kritičnega. Tudi olupki mandarin in limon (iz doline Neretve, ki bi naj bile čimbolj sonaravno pridelane), so se na gredi dokončno predelale. 

20% popust pri nakupu Bokashi Organka ali posipa

20% popust pri nakupu Bokashi Organka ali posipa

KODA: VRTOBILJA20

Pri nakupu fermentacijske posode Bokashi Organko ali drugih izdelkov na proizvajalčevi uradni spletni prodajalni uporabi kodo VRTOBILJA20 za 20% popust na vse izdelke! 🙂

Uradna spletna prodajalna