KLUB VRT OBILJA

Pod okriljem Roberta Špilerja in Tjaše Štruc

Klub Vrt Obilja je združenje sonaravnih vrtnarjev, ki ga vodiva ustanovitelja Robert Špiler in Tjaša Štruc. Namenjen zgolj tistim, ki želite na svojem vrtu, njivi in sadovnjaku doseči samooskrbo in si pridelati najkvalitetnejšo hrano. Pod okriljem Kluba Vrta Obilja boš prejel vso znanje in podporo, da to v najkrajšem času dosežeš, če si začetnik ali že izkušen vrtnar. Klub Vrta Obilja je prvo združenje vrtnarjev, ki v prvi vrsti deluje na spletu, z namenom hitrega in enostavnega dostopa do vseh potrebnih informacij za uspešen rezultat na vrtu.

DOSTOP DO KNJIŽNICE ZNANJA

Vse publikacije in videi Vrta Obilja

DOSTOP DO KLUBSKEGA FORUMA

Podpora za tvoja vrtnarska vprašanja

Udeležba na članskem Vrtnarskem dogodku

Brezplačno in izključno za člane

Skupna naročila in dodatni popusti

Popusti pri drugih ponudnikih sadik, semen, pripomočkov, ...

Članarina le 98 € za leto 2021

POHITI! Članarina za leto 2021 velja od 1. 10. 2020 do 28. 2. 2022.

Bodi 100% brez skrbi! V 30 dneh lahko odpoveš članstvo in ti brez vprašanj v celoti povrnemo članarino.

Kako mi bo članstvo pomagalo pri mojih vrtnarskih izzivih?

Članstvo v Klubu Vrt Obilja ti je namenjeno, če si želiš vrtnarjenje poenostaviti, ob delu na vrtu uživaš in pridelaš dovolj zelenjave za družinsko samooskrbo ali nadaljnjo prodajo. Vsa pisna, video in avdio vsebina v knjižnici znanja, daje jasne odgovore, če si začetnik na zgolj 10 m2 zelenjavnem vrtu ter najboljše trike, da se izmojstriš, če si že "stari maček".

Poudarek vsebin v klubu je na pripravi tal brez prekopavanja, zastiranju, kompostiranju ter vzgoji zelenjave od semena do pridelka po sonaravnih metodah.

Vsebina je pripravljena izpod rok Roberta Špilerja in Tjaše Štruc v sodelovanju s strokovnjaki na posameznih področjih. Med nami je od samega začetka ustanovitve kluba tudi Tilen Praprotnik (Kmetija Vegerila), ki je pionir modernega tržnega vrtnarjenja v Sloveniji.

Vrt Obilja 2020

Kaj vse prejmem kot član kluba Vrt Obilja?

Dostop do digitalne in multimedijske knjižnice

Vse publikacije Vrta Obilja (Zavod Obilje) so ti kot članu na voljo brezplačno v digitalni obliki:

Kot član prejmeš tudi dostop do video multimedijskih vsebin Vrta Obilja (Zavod Obilje):

Skupna vrednost knjižnice v letu 2021 znaša 206,30 €, do katere imaš kot član ekskluzivni dostop.

Do digitalne knjižnice znanja dostopaš kar na Vrt Obilja spletni strani:


Dostop do članskega foruma za skupno reševanje težav

*- Če potrebuješ nasvet ali podporo, ter za to povprašaš strokovnjaka je cena za eno uro individualnega svetovanja 40 €. Pomoč zagotovo potrebuješ več kot samo enkrat letno. Če se ti nekdo posveti zgolj 6 ur na leto, kot član kluba prihraniš 240 € vrtnarskega svetovanja na leto.

Vedno se pojavijo težave, združeni pod eno streho jih hitreje rešimo. Zakaj člani Kluba Vrta Obilja ne rešujemo težav v "zaprti" Facebook skupini? Prvo kot prvo, vsi ne uporabljamo Facebooka in v osnovi ni narejen za pregledno reševanje težav, saj se objave začnejo zelo hitro ponavljati in izkušeni vrtnarji takšno skupino hitro zapustimo.

Člani se na forumu družimo na zaprtem klub.vrtobilja.si, kjer smo prisotni strokovnjaki na svojih področjih in vedno dobiš odgovor na svoje vprašanje. Vedno! Do foruma kot član dostopaš preko računalnika ali pa preko mobilne aplikacije. Forum stoji na platformi discourse.org, ki velja za najbolj priljubljeno forumsko platformo.

Vsi člani sodelujemo na forumu. Je pa res, da bo forum na začetku bolj intimen in tako te bova lahko Robert in Tjaša "prijela za roko" in vodila skozi celotno vrtnarsko sezono, zato izkoristi to priložnost.

Klubski forum izgleda takole:

Tudi če šele vzpostavljaš vrt, dobiš 100% podporo in predlog vrtnega načrta:


Udeležba na članskem vrtnarskem dogodku samo za člane kluba

Jeseni 2021 bomo uživali v sezonski hrani (KOSILO VKLJUČENO V DOGODEK), se družili, izkušnje in množili dobro voljo. Srce dogodka bodo predavatelji in njihove delavnice, ki bodo ta dan potekale. Z novim predavanjem se bova predstavila Robert in Tjaša in še 3 priznani slovenski predavatelji na področju vrtnarstva.

Vstopnica za dogodek znaša 59,90 €, kot član pa se boš dogodka udeležil BREZPLAČNO.


Dostop do zaklenjenih pisnih vsebin na www.vrtobilja.si

Spletna stran Vrt Obilja je postala priznan slovenski vrtnarski portal, ki že od same ustanovitve ne vsebuje oglasov. S tem se je krepilo zaupanje do vsebine, ki ni prodajna, ampak izobraževalna. Vrtnarski portal Vrt Obilja letno beleži več kot 1.500.000 ogledov strani! Vsebina bo z letom 2021 še bogatejša in po njej boš kot član Kluba Vrta Obilja vedno našel kvalitetne članke brez prodajnih nagovorov in oglasov. Kot član boš imel na voljo 20% več člankov, kot nečlani.

Odkleni si dostop do uporabnih člankov, ki so pregledno na voljo tako v računalniški, kakor tudi mobilni različici.

Tako dostopaš do zaklenjenih vsebin:


10% popust na vse izdelke in 30% popust na vse delavnice v ponudbi Vrta Obilja

V celotnem obdobju članstva pridobiš 10% popust v Spletni trgovini Vrt Obilja, ne glede na to, koliko nakupov opraviš. Popust velja za prav čisto vse izdelke in ga lahko koristiš kadarkoli v obdobju članstva.

Za vse dogodke Vrta Obilja prejmeš kot član 30% popust. Velja za vsa plačljiva predavanja, delavnice in tudi 3-dnevni seminar Samooskrbni Vrtnar MVO. Če se udeležiš zgolj 3-dnevnega seminarja Samooskrbni Vrtnar MVO v vrednosti 399 €, prihraniš točno 119,70 €!


Dostop do Posadi.si PRO naročnine

Najbolj sodobni pomočnik za vrtnarje, plod slovnskega znanja in dela. Posadi.si PRO naročnina odpre nove storitve, ki jih aplikacija omogoča – setveni koledar Marie Thun, vremensko napoved, opomnike. Izjemno priročen je tudi Planer vrta, kjer pregledno načtrujemo svoje zasaditve v celotni vrtnarski sezoni z upoštevanjem dobrih in slabih sosedov, primernimi sadilnimi razdaljami, kolobarjenje in potrebno količino sadik/semen. med rastlinami.

Več informacij o Posadi.si PRO naročnini v vrednosti 18 €/leto: POSADI.SI


+ Darilo za vse nove člane - Majica "Vrtnari, jej, ljubi"

Majica iz kvalitetnega 100% organskega bombaža v vrednosti 16,90 €. Barva majice je peščena, kar daje prijeten naravni vtis. Prijeten je tudi stik kože z organskim bombažem, ki ne povzroča alergij. Da se člani poleg urejenih vrtov prepoznamo še po istih majicah! 🙂

 


Pa da sedaj še čisto matematično seštejemo:

 • Knjižnica znanja (v vrednosti 206,30 €)
 • Dostop do foruma (v vrednosti 240 €*)
 • Udeležba na GALA vrtnarskem dogodku (v vrednosti 59,90 €)
 • Popust, ko se udeležiš 3-dnevnega seminarja Samooskrbni Vrtnar MVO (v vrednosti 119,70 €)
 • Posadi.si PRO naročnina (v vrednosti 18 €)
 • Majica iz organskega tekstila (v vrednosti 16,90 €)

Skupna vrednost: 660,80 €

V to vrednost sploh še ni vključen tvoj 10% popust za nakupavanje izdelkov in dostop do skritih člankov na www.vrtobilja.si.

Torej kot član lahko v letu 2021 (in še 2 meseca v 2022) prejmeš in dostopaš do vsega naštetega ne za 600 € ali 199 €, temveč zgolj za 98 €.

Povedano drugače. Za ceno ene kave ali polovico kilograma ekološke solate na teden, lahko svoj vrt spremeniš v najboljši samopostrežni bar in ob tem tudi uživaš.

Cena ene kave v kavarni je namreč 2 €, pol kilograma ekološke solate je ravno tako tudi 2 €. Članstvo v Klubu Vrt Obilja te bo tako stalo zgolj 1,92 € na teden.

Včlani se v Klub Vrt Obilja že sedaj!

Kaj pravijo ostali?

Kdo sta ustanovitelja kluba?

Klub Vrta Obilja je v letu 2020 ustanovljen na novo s strani Robert Špilerja in Tjaše Štruc. Sva vrtnarja od svojega 22. leta naprej, ko sva s polno glavo idej in mladostne energije vzpostavila velik vrt, ki ga sedaj imenujeva Vrt Obilja. Veva, kakšna je pot vrtnarjenja in razumeva vse, ki čisto na novo vzpostavljate svoj prvi vrt in si želite vzgojiti čimveč zelenjave zase in za svojo družino. Še posebej je težko, če tvoj drugačen pristop k vrtnarjenju (neprekopavanje, zastiranje, sonaravna nega) ni podprt v družini, med prijatelji ali med sosedi. Nama so se smejali v obraz, ko sva leta 2014 začela vrtnariti drugače in veliko "cmokov sva požla" na tej poti. Danes pa zgolj pokaževa pridelke, ki so potrditev za pravo delo in uspeh. Verjameva, da za tak rezultat sam/a ne potrebuješ  7 let, kot sva midva, ko sva vse delala na novo in preizkušala tehnike v praksi. Ta pot je zate lahko bistveno krajša in najboljšo podporo pri tem dobiš med somišljeniki, ki te razumejo. Vesela sva, da je danes najino znanje v pomoč tudi poljedeljcem in profesionalnim vrtnarjem, kar je več kot zadosten dokaz za prave metode dela.

Robert Špiler, samooskrbni vrtnar

 • 2012 Vzpostavitev prvega vrta
 • 2014 Dejavnost urejanja vrtov pri strankah
 • 2017 Izobraževanje v Švici pri vrtnarju Remo Vetteru
 • 2017 Skrbnik Vrtnarskega portala Vrt Obilja
 • 2018 Avtor knjige "Štihanje? Ne, hvala" (več kot 1700 prodanih izvodov)
 • 2019 Podpredsenik Biodinamičnega društva Ajda Posavje
 • 2019 Izobraževanje v Veliki Britaniji pri vrtnarju Charlesu Dowdingu

Tjaša Štruc, mag. biologije in ekologije z naravovarstvom in samooskrbna vrtnarka

 • 2012 Zaključen magisterij biologije in ekologije z naravovarstvom
 • 2012 Vzpostavitev prvega vrta
 • 2017 Izobraževanje v Švici pri vrtnarju Remo Vetteru
 • 2017  Skrbnica Vrtnarskega portala Vrt Obilja
 • 2019 Izobraževanje v Veliki Britaniji pri vrtnarju Charlesu Dowdingu
Spoznajmo se vrt obilja

Kaj še čakaš? Pritisni spodnji gumb in se nam pridruži že danes!

Pogosta vprašanja

Članarina je za vse člane klube enaka in se jo poravna v enkratnem znesku z bančnim nakazilom, kreditno kartico ali Paypalom. Ko je plačilo prejeto, takoj dostopaš do vseh klubskih vsebin in ugodnosti. Če ti klub ni všeč, lahko v roku 30 dni izstopiš in dobiš vrnjeno članarino. To je 30-dnevni brezplačni preizkus članstva.
Vrtnarjenje ima enoletni cikel, saj sledi naravnemu ritmu spreminjanja letnih časov in tako vsak mesec prinaša drugačne izzive.
Ker postanete člani Kluba Vrta Obilja (Zavoda Obilje), kjer je članarina vezana na koledarsko leto. Tako kot je naprimer članarina pri društvih ali vinjeta za avtocesto. Če članarino kupiš sedaj (1. 10. 2020), velja 17 mesecev! 😉
Seveda je dovolj, da samo en postane član ter znanje (in pridelke) deli med ostale družinske člane. 🙂 Edina omejitev je pri koriščenju 30% popusta za delavnice, kjer se jo lahko udeleži zgolj tisti, ki je prijavljen kot član. Ostali družinski člani pa se bodo pod posebnimi pogoji tudi lahko udeležili Gala vrtnarskega dogodka.
Dostop do vseh vsebin dobiš takoj, ko izpolniš registracijo in poravnaš članarino. S plačilom članarine preko kreditne kartice ali Paypala je vsebina na voljo takoj, pri plačilu članarine preko bančnega nakazila, pa prejmeš dostop takoj, ko je plačilo vidno na našem bančnem računu.
Z 1. 10. 2021 bomo že sprejemali člane za novo koledarsko leto 2022. Ampak bo članarina zaradi večje količine zbranega znanja v letu 2022 dražja za najmanj 20%.
Če želiš članarino poravnati z gotovino, piši na [email protected] ali pokliči na 069 621 737. Vsak član namreč prejme darilo, ki ga pošljemo po pošti in v takšnem primeru, lahko članarino poravnaš z dostavljalcem, ko prejmeš paket. Članarino potrdimo, ko s strani dostavne službe dobimo potrdilo o oddanem darilu in plačani članarini.
Članarina za leto 2021 poteče 28. 2. 2022. Do takrat imaš dostop do vsega. Če članarine za novo sezono ne poravnaš, potem bo izgubiš ves dostop.
Razlika med spletno vrtnarsko delavnico in klubom Vrt Obilja je v tem, da je v Klubu delavnica avtomatsko na voljo vsem članom, poleg tega imate dostop do 2h predavanja o sonaravnem vrtnarjenju brez prekopavanja tal, dobite pdf knjige Štihanje? Ne, Hvalam ... Dostopate do foruma, kjer s člani že potekajo debate o vrtnarjenju, kjer rešujemo specifična vprašanja in si pomagamo. Veliko vsebine še prihaja in bo dostopna samo članom, tako kot so že sedaj nekateri članki vidni samo članom, prihaja še več specifičnih videov (postavitev rastlinjaka v lastni izvedbi,...). Baza znanja se bo tu notri bolj in hitreje bogatila, kot sicer na spletni strani, kjer je odprto javnosti. S članstvom in klubom sva midva tu, da pomagava, veliko lažje je tudi, če imaš podporo sovrtnarjev, ki se soočajo s podobnimi izzivi in je razumevanje ter spodbuda veliko večja.

DOSTOP DO KNJIŽNICE ZNANJA

Vse publikacije in videi Vrta Obilja

DOSTOP DO KLUBSKEGA FORUMA

Podpora za tvoja vrtnarska vprašanja

Udeležba na članskem Vrtnarskem dogodku

Brezplačno in izključno za člane

Skupna naročila in dodatni popusti

Popusti pri drugih ponudnikih sadik, semen, pripomočkov, ...

Članarina le 98 € za leto 2021

POHITI! Članarina za leto 2021 velja od 1. 10. 2020 do 28. 2. 2022.

Bodi 100% brez skrbi! V 30 dneh lahko odpoveš članstvo in ti brez vprašanj v celoti povrnemo članarino.

Imaš vprašanje preden postaneš član?

Tjasa Vrt Obilja paradiznik
  Strinjam se, da se lahko posredovane osebne podatke uporabi in hrani za namen kontaktiranja.

  postani član kluba vrt obilja

  Živjo!

  Robert tu. Tale zaključni tekst je nastal izpod mojih rok, da ti predstavim eno osebno zgodbo.

  Kam pošlje mama svojega otroka, ko dobi negativno oceno v šoli? Odgovor bo verjetno kot iz topa ... Treba bo k inštruktorju!

  V osnovni šoli nisem imel težav z učenjem, vse razrede sem zaključil kot odličnjak. Največji padec, pa sem doživel v 7. razredu, ko sem prvič dobil negativno oceno pri fiziki na temo dinamike. Šok zame in tudi za moje starše. Takrat sem moral prvič iti k inštruktorju fizike. To je bil očetov sodelavec v podjetju, zelo prijazen starejši gospod, ki pa ni bil inštruktor po profesiji, temveč je bil fizik po praksi oz. poklicu. Po samo 3 obiskih sem osvojil znanje in pri popravnem testu oceno zvišal na 5.

  Tu se zgodba ni končala. Tudi učiteljica fizike je bila presenečena nad nenadnim preskokom do odlične ocene in me prijavila na tekmovanje iz fizike. Ne boš verjel/a, ampak tudi tu sem zablestel in bil 2. na naši šoli ter se uvrstil na regijsko tekmovanje, kjer sem v celotni regiji osvojil 7. mesto, kar mi je prineslo srebrno Stefanovo priznanje, ki je ekvivalent poznanim Ziosovim priznanjem.

  Kakšno moč imajo inštrukcije s pravim mentorjem. Fiziko sem vzljubil in tudi moj študij je bil uspešno zaključen na podlagi te ljubezni do fizike, ki se je rodila na podlagi te pozitivne izkušnje.

  Da je to povezano z vrtnarjenjem, sem ugotovil šele pred kratkim. Ko vidim "izkušene" vrtnarje, ki se vsako leto znova in znova mučijo pri vzgoji zelenjave ter začetnike vrtnarje, ki brezglavo sejejo svoja prva semena. Na kakšnem osnovnošolskem vrtnarskem testu bi zagotovo dobili slabo oceno (tako kot jaz pri fiziki v 7. razredu).

  Vsak potrebuje zaupanja vrednega mentorja. Ja, tudi vrtnar ga potrebuje, da mu le ta preda najpomembnejše vrtnarsko orodje - ZNANJE!

  Si za to, da te s Tjašo »primeva za roko« in vodiva skozi celotno vrtnarsko sezono? Da osvojiš znanje in prejmeš podporo, ko jo najbolj potrebuješ?

  Potem prosim v celoti preberi opis Kluba Vrt Obilja, ki je nastal izpod najinih rok, da te vodiva skozi celotno vrtnarsko sezono.

  Hvala.

  In ne pozabi. Vrtnarjenje nahrani telo s kvalitetno hrano in nahrani tudi dušo, ko se pri vrtnarjenju sprostimo in uživamo.

  Robert Špiler,
  3. 4. 2020