Skrivnost lepega vrta ni ročno pletje, trpljenje z navadno motiko, trdo delo kot so to počele naše babice. Če imaš samooskrbni vrt ali celo manjšo njivo, trdno verjamemo, da je to tvoja najljubša prijateljica - nihajna motika. Z njo že več kot 25.000 vrtnarjev ureja svoje vrtove.

Jamčimo za kakovost in nudimo 10-letna garancijo ter brezplačno možnost vračila v roku 14 dni!

Dostava v 1-2 delovnih dneh. Poštnina znaša 4,90 €. Ob naročilu dveh ali več nihajnih motik, je poštnina brezplačna.


Slovenec mora trpet, da je nekaj dovolj vredno. 🙁

Čeprav smo ena najbolj vrtnarskih nacij na celem svetu, pa se s svojo marljivostjo prevelikokrat trpinčimo. Lasten pridelek emocinalno povezujemo s trdim delom, odrekanjem in bolečnami. Ker so naši starši in stari starši se iz njiv vračali v bolečinah in v usločeni telesni drži, moramo to mantro nadaljevati tudi mi.

Naslednje generacije zato raje kar upuščajo delo z zemljo. Na Vrtu Obilju pa želimo praktično prikazati, da je vzgoja okusne zelenjave enostavna in vse se vrti okoli nihajne motike HIT.

Prvo pravo nihajno motiko sem dobil v roke leta 2016 in pri meni se je zgodila revolucija!

Tako hitrega okopavanja in pletja še nisem doživel! Najbolj hvaležna pa mi je bila moja hrbtenica. Imam zvito hrbtenico, rahlo kifozo, to je izbočeno hrbtenico. Ko se prepognem, križni del ostane tog, ukrivi se prsni del. Zaradi tega je zame nepravilno prepogibanje in nepravilna drža zelo boleča.

Odločil sem se, da marljivim Slovencem poenostavim vrtnarjenje!

Naročil sem prvih 100 kos nihajnih motik in vsi so se mi smejali in mislili, da sem malo nor. Nobeden ni poznal še kaj takšnega.

Spomnim se, ko sem želel ponuditi orodje v vrtnarski trgovini, kjer se mi je lastnica smejala v obraz in posmehljivo odgovorila, da "rabiš vedet maržo, pa dobavni rok, pa ni tako to enostavno, kot si predstavljaš."

Vzel sem stvari v svoje roke in zažel deliti svoje izkušnje s to revolucionarno motiko na spletu. Prvo leto so jo poizkusili le najbolj pogumni vrtnarji.

Sedaj že 8. leto zapored razbijamo mit, da je vrtnarjenje trpljenje. In po več kot 25.000 prodanih nihajnih motikah sem osebno zelo vesel, da se pridelava lastne hrane ne bo opustila.


Kako dela nihajna motika HIT v praksi?

Spoznaj, kako lahko nihajna motika HIT spremeni tvoj način vrtnarjenja. Oglej si vse posebnosti in predstavitev orodja v spodnjem videu.


Ko pletje plevela postane užitek

Delo z njo je podobno kot s sesalcem v hiši, saj le drsimo po tlej z gibi naprej in nazaj. Je 10x hitrejša pri okopavanju tal in pletju plevela v primerjavi z navadno motiko. Kar je najbolje je to, da si z njo zmanjšate tudi telesne bolečine, ki nastanejo zaradi prisiljenih položajev.

Današnja nihajna motika Vrt Obilja in Boben je plod poslušanja prvih uporabnikov, da smo prilagodili orodje tako za vrt in njivo. Prepoznate jo po svetleče srebrni barvi, saj je izdelana iz nerjavečega jekla.

Nihajni člen niha, in se prilagaja terenu, zato odreže korenine plevela in tudi zemljo, ter jo s tem okoplje. Že nasajena na polakirano držalo, ki ga v pokončni telesni drži manevriramo med rastočo zelenjavo. Ta nihajna motika je širine 13,5 cm in je primerna za pripravo tal in okopavanje okoli večjih rastlin - fižol, krompir, zelje. Zelo priljubljena je med vrtnarji z večjim vrtom in njivo.


Te zanima ožja nihajna motika?
Nihajna motika MINI širine 8 cm pa je odlična za okopavanje okoli gosto rastoče zelenjave. Z njo na manjšem vrtu z lahkoto okopljemo in oplejemo vrt.

Klikni tukaj za več informacij o nihajni motiki MINI 


Kako vpliva na vaše zdravje?

 

  • Zmanjšuje bolečine, ki so pogosto posledica prisiljenih položajev.
  • Delamo v pokončnem položaju, zaradi česar smo manj utrujeni.
  • Preprečuje poškodbe, ki nastanejo pri obremenitvi mišic in sklepov.

Kako vpliva na zelenjavo?

 

  • Ne poškoduje korenin rastlin.
  • Rastline dobijo več svetlobe, ker jih ne senči plevel.
  • Okoli rastlin se ustvari bolj rahla prst, ki omogoča boljšo rast.

Če imate samooskrbni vrt ali celo manjšo njivo, menimo, da bo Nihajna motika postala vaš najljubši prijatelj. Uporaba Nihajne motike ima številne pozitivne učinke, vključno z večjo učinkovitostjo, prihrankom časa in energije, zmanjšanjem stresa in utrujenosti ter preprečevanjem morebitnih poškodb.

Nihajna motika 135 se uporablja za okopavanje, rahljanje tal in odstranjevanje plevela na vrtu, njivi ali v vinogradu. Posebnost je v nihajnem členu, ki ostro rezilo nastavi, da se v obeh smereh enostavno zarine v zemljo in hkrati še spodreže korenine plevelom. Nihajno motiko v pokončni telesni drži le potiskamo naprej in nazaj.

Jamčimo za kakovost in nudimo 10-letna garancijo ter brezplačno možnost vračila v roku 14 dni!

Dostava v 1-2 delovnih dneh. Poštnina znaša 4,90 €. Ob naročilu dveh ali več nihajnih motik, je poštnina brezplačna.


Vredna zaupanja - že več kot 25.000 zadovoljnih uporabnikov

 

Hitro in v pokončni telesni drži vrtnari že več kot 25.000 vrtnarjev, ki so z nihajno motiko HIT dosegli izjemne rezultate pri obvladovanju plevela. To so mladi vrtnarji ali že izkušeni mački na različnih tipih tal, vsi z željo po kar se da največ domačimi pridelki.

Mnenje zadovoljnega uporabnika iz Bizeljskega

Mnenje zadovoljne uporabnice iz Laškega

Mnenje zadovoljnega uporabnika iz Krškega


Nudimo vam 10-letno garancijo

 

Od leta 2016 razmišljamo, da je pletje in okopavanje lahko veliko preprostejše. Zato smo naredili Nihajno motiko HIT v sodelovanju z Boben tools.

Če z orodjem ne boste zadovoljni, nam ga lahko v roku 14 dni brezplačno vrnete in vrnili vam bomo denar. Zagotovljena je 10-letna garancija na kovinski del in 1-letna garancija na leseni del. Oblikovana in izdelana v Sloveniji. Rezilo je izdelano iz nerjavečega jekla in ostane ostro zelo dolgo. Preostali kovinski del je ravno tako iz nerjevačega jekla. Razdelani detajli naredijo to orodje vrhunsko. Je trajna in funkcionalna, ter lepo oblikovana.

Vrt Obilja Boben


Se za vedno želiš znebiti plevela?

Ob nakupu nihajne motike HIT ti brezplačno podarimo še predavanje Vrt brez plevela v vrednosti 20,90 €.

Predavanje dokončno razbije vse dvome: "Nimam časa", "Plevel bo tako ali tako ponovno odgnal", ...

Spoznaj plevel, razliko med enoletnim in trajnim plevelom, kateri čas je najprimernejši za pletje plevela z nihajno motiko in postani ponosni vrtnar na svojem čudovitem vrtu brez plevela.

Jamčimo za kakovost in nudimo 10-letna garancijo ter brezplačno možnost vračila v roku 14 dni!

Dostava v 1-2 delovnih dneh. Poštnina znaša 4,90 €. Ob naročilu dveh ali več nihajnih motik HIT, je poštnina brezplačna.


Kako nihajno motiko HIT prejmeš na svoj vrt?

Dostava poteka preko DPD ali GLS dostavne službe. Nihajna motika HIT je že nasajena na držalo in zato jo v celoti zapakiramo v kartonasto škatlo z minimalno uporabo plastike! Tako zapakirana je varna na poti do končne destinacije, kjer se tudi najbolje počuti. To je na vrtu ali njivi, kjer bo zasijala v svojem polnem sijaju.