Če na vrtu največ problemov povzroča plevel in nenehno okopavanje vrtnih ali njivskih površin, potem je nihajna motika idealno orodje zate!

Nihajna motika 135

Okopavanje in odstranjevanje plevela še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.

Nihajna motika Vrt Obilja & Boben je slovenski izdelek. Več kot 10.000 prodanih nihajnih motik je dokaz za kvalitetno in vsestransko uporabno orodje!

Vrt Obilja Boben

Dostava v 1-2 delovnih dneh. Poštnina znaša 4,90 €. Ob naročilu dveh ali več nihajnih motik, je poštnina brezplačna.

 


O nihanji motiki

Nihajna motika Vrt Obilja GIF predstavitev

Za okopavanje, rahljanje tal in odstranjevanje plevela na vrtu, njivi ali v vinogradu. Posebnost je v nihajnem členu, ki ostro rezilo nastavi, da se v obeh smereh enostavno zarine v zemljo in hkrati še spodreže korenine plevelom. Nihajno motiko v pokončni telesni drži le potiskamo naprej in nazaj.

Zaradi robustne izdelave jo uporabljamo v težkih tleh. Je lahka in s širino 13,5 cm idealna za okopavanje med vrstami. V tujini je to orodje že leta nepogrešljivo na več tisočih vrtovih in njivah, sedaj pa je osvojilo tudi Slovenijo.

Orodje za pripravo gredic in za poletno okopavanje med vrstami. V pokončni telesni drži z vrtne poti okopljemo gredo brez da bi stopali nanjo.

Zagotovljena je 10-letna garancija na kovinski del in 1-letna garancija na leseni del. Oblikovana in izdelana v Sloveniji. Rezilo je izdelano iz nerjavečega jekla in ostane ostro zelo dolgo. Preostali kovinski del je ravno tako iz nerjevačega jekla. Razdelani detajli naredijo to orodje vrhunsko. Je trajna in funkcionalna, ter lepo oblikovana.

Nihajna motika uporaba na vrtu - Vrt Obilja

Si želiš ožje nihajne motike?

V letu 2021 smo z Boben orodji pripravili novost za vse vrtnarje, ki zelenjavo vzgajate bolj gosto skupaj. Nihajna motika MINI 80, je s širino rezila 80 mm idealna za precizno delo na vrtu. Tu si preberi več: Nihajna motika MINI 80Video predstavitev nihajne motike

Spoznaj, kako lahko nihajna motika spremeni tvoj način vrtnarjenja. Oglej si vse posebnosti in predstavitev orodja v spodnjem videu.


Mnenja uporabnikov

 


Kako nihajno motiko prejmeš na svoj vrt?

Nihajna motika je že nasajena na držalo in zato jo v celoti zapakiramo v kartonasto škatlo z minimalno uporabo plastike! Tako zapakirana je varna na poti do končne destinacije, kjer se tudi najbolje počuti. To je na vrtu ali njivi, kjer bo zasijala v svojem polnem sijaju.