Tudi vam na vrtu vsako leto zmanjka kvalitetnega komposta?

Knjiga Kompost? Ja, prosim vam bo s pomočjo praktičnih receptov pomagala priti do lastnega komposta.

Dostava v 1-2 delovnih dneh. Poštnina znaša 2,90 €. Kliknite tukaj za naročilo dveh ali več knjig.Kako postati mojster kompostiranja?

Spoznajte recepte in praktično znanje, ki jih potrebujete, da pridelate več kvalitetnega komposta.Kako vam bo knjiga pomagala do več komposta?

Pridobili boste globok vpogled v kompostiranje kot gnojilo in mikrobiološko poživilo za vrtna tla in rastline.

✅ Spoznali boste praktične tehnike in preizkušene recepte za uspešno kompostiranje, ne glede na to, ali se ukvarjate z majhnim ali velikim obsegom kompostiranja.

✅ Knjiga nudi strukturo, podobno receptom, ki vodi začetnike skozi proces kompostiranja in zagotavlja trdno osnovo za obvladovanje te pomembne vrtnarske prakse.

✅ Napisana je tako, da je primerna tako za začetnike v kompostiranju kot tudi za izkušene vrtnarje, saj ponuja nasvete in vodstvo prilagojeno širokemu krogu bralcev.

✅ Spodbuja, da pridobljeno znanje iz knjige uporabite v praksi.

 

 Pomembno!

Knjiga ni namenjena večjim živinorejskim kmetijam, profesionalnim kompostarnam in komunalnim kompostarnam. Uporabljen jezik je poljuden z nekaj teoretičnimi izrazi, da se med seboj bolje razumemo. Največkrat uporabljeni in zahtevnejši izrazi so zbrani na začetku knjige v razlagi pojmov.

 


 Praksa, izboljšana in podprta s teorijo, te naredi mojstra.

Če si želite postati mojster kompostiranja, boste potrebovali recept za usmerjanje, prakso in malo teoretičnega znanja. Zato je knjiga razdeljena na dva dela: prvi del je namenjen lahkotnemu razumevanju teorije, medtem ko drugi del vsebuje koristne recepte. Seveda pa boste svojo prakso dodali sami!

 

Knjiga Kompost? Ja, prosim:
Število strani: Datum izdaje: Format: Vezava: Št. natisa:
216 1. 3. 2021 235 mm x 165 mm mehka vezava 2. natis

 

Knjiga Kompost? Ja, prosim je na voljo tudi v prodajalnah Mladinske knjige in DZS po celi Sloveniji.

Dostava v 1-2 delovnih dneh. Poštnina znaša 2,90 €. Kliknite tukaj za naročilo dveh ali več knjig.


Preberi mnenja vrtnarjev, ki jim knjiga poenostavila kompostiranje

Mnenja


Avtorja

Tjaša Štruc, mag. biol. in ekol. z naravovarstvom, je od nekdaj navdušena nad lepoto Narave. Želi živeti preprosto in umirjeno življenje, s pozitivnim vplivom na okolje. Vrtnari že od malih nog. Na svojem vrtu si želi pestrosti in hkrati urejenosti. Uživa v okusih doma pridelane hrane.

Robert Špiler, vrtnar in opazovalec narave, je zaljubljen v svobodo. Stvari, ki jih večina ljudi počne podzavestno, opazuje in se od njih uči. Najraje opazuje Naravo in znanje prenaša na sonaravni vrt. Vrt mu predstavlja prostor, kjer sprošča kreativno energijo, kreira svoj svet in ustvarja nekaj božanskega.

Robert Špiler in Tjaša Štruc sta vrtnarja od svojega 22. leta naprej, ko sta s polno glavo idej in mladostne energije, na gozdni jasi vzpostavila velik vrt, ki ga sedaj imenujeta Vrt Obilja. Vesta, kakšna je pot vrtnarjenja in razumeta vse, ki čisto na novo vzpostavljate svoj prvi vrt in si želite vzgojiti čim več zelenjave zase in za svojo družino. Še posebej je težko, če tvoj drugačen pristop k vrtnarjenju (neprekopavanje, zastiranje, sonaravna nega) ni podprt v družini, med prijatelji ali med sosedi. Njima so se smejali v obraz, ko sta leta 2014 začela vrtnariti drugače in na tej poti "požrla veliko cmokov". Danes pa zgolj pokažeta pridelke, ki so potrditev za pravo delo in uspeh. Verjameta, da za tak rezultat ne potrebujete 7 let, kot sva onadva, ko sta vse delala na novo in preizkušala tehnike v praksi. Ta pot je za vas lahko bistveno krajša in najboljšo podporo pri tem lahko dobite med somišljeniki, ki te razumejo. Vesela sta, da je danes njuno znanje v pomoč tudi poljedelcem in profesionalnim vrtnarjem, kar je več kot zadosten dokaz za prave metode dela.


Te zanimajo tudi druge knjige iz zbirke Vrta Obilja?

 

Preberi več o knjigi Zelenjava od semena do pridelka, v kateri je znanje o vzgoji 50 najpogostejših vrtnih rastlin, ki jih najdemo na slovenskih vrtovih.

Preberi več o knjigi Štihanje? Ne, hvala, v kateri so na enostaven način prikazani praktični primeri vrtnarjenja brez prekopavanja tal.

Preberi več o knjigi Otroška pot obilja,  ki je namenjena novim generacijam, ki bodo vrtnarile iz ljubezni in ne iz pomanjkanja.