0000
evrov smo že donirali.

Aktualni projekt Voda in ljudje

Ob nakupu vsakega izdelka v spletni trgovini doniramo 1 € prizadetim v poplavah.

Zbrana sredstva bomo mesečno namenili ljudem in kmetijam v najbolj prizadetih območjih Slovenije v poplavah 4. 8. 2023.

Od 1. 9. 2023 do nadaljnjega ustavljamo uspešen projekt Pet dreves, saj smo presodili, da je trenutno pomembneje pomagati ljudem v stiski v Sloveniji.


000000
dreves smo skupaj posadili od 1. 11. 2018 do 31. 8. 2023.
Projekt Pet Dreves

Projekt Pet dreves

Ob nakupu izdelkov, udeležbi delavnice ali donaciji pomagate posaditi 5 dreves.

V Sloveniji smo lahko več kot srečni, da imamo idealne pogoje za gospodarjenje z zemljo, o katerih lahko večji del sveta le sanja. Z 58% površine gozda, ki je najbolj dovršen naravni sistem, imamo neverjetno kritje pred vetrno in vodno erozijo, okolje polno biodiverzitete, hranilnik biomase in naravni rezervoar vodnih zalog. Del tega raja želimo ustvariti na deforestiranih območjih širom sveta, v duhu humanitarne pomoči: "Ne daj jim hrane, nauči/omogoči jim pridelovati svojo hrano".


Aktualni projekt v Nepalu, v regiji Nawalparasi

Pet dreves Nepal
Pet dreves Nepal
Pet dreves Nepal

Aktualni projekt na Madagaskarju, v kraju Mahajanga

Pet dreves projekt madagaskar sajenje dreves
Pet dreves projekt madagaskar sajenje dreves
Pet dreves projekt madagaskar sajenje dreves

Aktualni projekt v Mozambiku


Kako točno poteka projekt Pet dreves?

Z vsakim prodanim izdelkom v spletni trgovini Vrt Obilja skupaj prispevamo vse potrebno, da se posadi pet dreves na kritičnih območjih Madagaskarja, Nepala in Haitija. Sredstva se donirajo nevladni organizaciji Eden Reforestation Projects, ki z domačini skrbi za organizacijo in zasaditev avtohtonih drevesnih vrst. Če kupite več izdelkov, se prispevek sešteva (v praksi to pomeni, če naročite en Vrtnarski koledar 2020, boste posadili 5 dreves, če naročite Bokashi posip in Vrtnarski koledar 2020 posadite 10 dreves in tako naprej).

K projektu prispevate tudi vsi, ki najine izdelke kupite v fizičnih trgovinah (knjige, koledar, izbrano vrtno orodje), se udeležite vrtnarskih delavnic ali donirate 20 € ali več za delovanje Vrta Obilja.

Kako vem, da sem res prispeval?

Enkrat mesečno naredimo za pretekli mesec računico o številu prodanih izdelkov, udeležencev delavnic in prejetih donacij. Nato sredstva doniramo nevladni organizaciji Eden Reforestation Projects in osvežimo števec posajenih dreves, ki bo vedno viden na spletni strani Vrt Obilja.

Zakaj se ne sadi dreves v Sloveniji?

Ljudje skupaj živimo na enem planetu. Kdorkoli je potoval izven Evrope, je zagotovo opazil, kako gozdnata je Slovenija v primerjavi z drugimi državami in na kako močno degradiranih območjih živijo ljudje po svetu. Gozd pa je ekosistem, ki daje temelj življenja človeku, še posebej v državah tretjega sveta. Če vsi skupaj po malem "pljuvamo v morje", se na koncu nekje pozitivno pozna.

 

 OBVESTILO!

Projekt Pet dreves poteka od 1. 11. 2018 in v letu 2021 skupaj vstopamo kot "Sapling partners".


O ideji in izvajalcu projekta

Ideja se je rodila pred tremi leti, ko sva naletela na oblačila Ten tree in ves ta čas je bila Robijeva velika želja, da bi sajenje dreves nekako vključili v Vrt Obilja. Res je, da vsakršna humanitarna pomoč po drugi strani ustvarja »odvisnike«, a menimo, da s skupnim sajenjem dreves dajemo nekaj več. Okolje vračamo naravi, ki bo sčasoma obdarila domačine. Z oskrbo z vodo, biotsko raznovrstnostjo, biomaso, zaščito pred vetrom in še več!

Uradni izvajalec projekta je Zavod Obilje, ki uradno bdi nad Vrtom Obilja. Cilj je posaditi vsaj 1.000.000 dreves za nedoločen čas. Sčasoma bomo dodali več partnerjev in priložnosti za prispevanje k projektu Pet dreves. Če imate ideje za sodelovanje, nam pišite preko kontaktnega obrazca.

Hvala iz srca!


Certifikat ob 5-letnem sodelovanju z Eden Reforestation Projects