Si želite tudi vi na svojem vrtu obilja zelenjave?

V knjigi Zelenjava od semena do pridelka so sistematično deljenje izkušnje, podkrepljene z biološkim poznavanjem rastlin. Zbranih je toliko informacij, kolikor jih je kot vrtnar sposoben udejanjiti v praksi – ne pa teoretično razumeti.

Dostava v 1-2 delovnih dneh. Poštnina znaša 2,90 €. Kliknite tukaj za naročilo dveh ali več knjig.Kako do več  zelenjave na sonaraven način?

Oglejte si spodnji video in se naučite več o vzgoji 50 najpogostejših vrtnih rastlin, ki jih najdemo na slovenskih vrtovih.Komu je knjiga namenjena?

Knjiga je namenjena novim generacijam vrtnarjev, ki imajo zaupanje v naravne principe ter si upajo pristopiti k vzgoji lastne hrane na bolj enostaven in sistematičen način.

✅ Spoznali boste tehnično opisane postopke vzgoje 50 različnih vrst zelenjave, ki vodijo slovenske in tuje vrtnarje do uspeha.

✅ Velika razlika je v tem, da knjiga nudi predvsem prakso, ne pa le golo znanje.

✅ Napisana je tako, da je primerna tako za začetnike kot izkušene vrtnarje.

✅ Spodbuja, da pridobljeno znanje iz knjige uporabite v praksi.

 

 Pomembno!

Knjiga ni namenjena agronomom in profesionalnim kmetijam, ki se preveč zanašajo na uporabo gnojil in škropiv, kot so pesticidi, herbicidi in fungicidi, pri svojem delu. Prav tako ne obravnava veliko naravnih pripravkov za nego, saj meniva, da zahtevajo preveč časa v primerjavi s svojim majhnim prispevkom.

 


Vsakdanji tempo narekuje nov način vrtnarjenja

Dandanes se veliko več govori o samooskrbi in pridelavi lastne hrane, kot pa je dejansko vrtnarjev, ki uspešno prehranjujejo ljudi. Ko pogledamo starejše fotografije in razglednice, nam sami pripovedujejo zgodbo - vsaka hiša in blok je imel svoj zelenjavni vrt, na večjih površinah pa so uspevali krompir, fižol, zelje in drugo. Kljub velikemu številu vrtnarjev pa obstaja en ključni faktor, ki jim manjka pri doseganju uspeha na vrtu - premalo časa.

Knjiga Zelenjava od semena do pridelka:
Število strani: Datum izdaje: Format: Vezava: Št. natisa:
324 8. 3. 2022 235 mm x 165 mm mehka vezava 2. natis

 

Knjiga Kompost? Ja, prosim je na voljo tudi v prodajalnah Mladinske knjige in DZS po celi Sloveniji.

Dostava v 1-2 delovnih dneh. Poštnina znaša 2,90 €. Kliknite tukaj za naročilo dveh ali več knjig.


Preberi mnenja bralcev,

Mnenja


Avtorja

Tjaša Štruc, mag. biol. in ekol. z naravovarstvom, je od nekdaj navdušena nad lepoto Narave. Želi živeti preprosto in umirjeno življenje, s pozitivnim vplivom na okolje. Vrtnari že od malih nog. Na svojem vrtu si želi pestrosti in hkrati urejenosti. Uživa v okusih doma pridelane hrane.

Robert Špiler, vrtnar in opazovalec narave, je zaljubljen v svobodo. Stvari, ki jih večina ljudi počne podzavestno, opazuje in se od njih uči. Najraje opazuje Naravo in znanje prenaša na sonaravni vrt. Vrt mu predstavlja prostor, kjer sprošča kreativno energijo, kreira svoj svet in ustvarja nekaj božanskega.

Robert Špiler in Tjaša Štruc sta vrtnarja od svojega 22. leta naprej, ko sta s polno glavo idej in mladostne energije, na gozdni jasi vzpostavila velik vrt, ki ga sedaj imenujeta Vrt Obilja. Vesta, kakšna je pot vrtnarjenja in razumeta vse, ki čisto na novo vzpostavljate svoj prvi vrt in si želite vzgojiti čim več zelenjave zase in za svojo družino. Še posebej je težko, če tvoj drugačen pristop k vrtnarjenju (neprekopavanje, zastiranje, sonaravna nega) ni podprt v družini, med prijatelji ali med sosedi. Njima so se smejali v obraz, ko sta leta 2014 začela vrtnariti drugače in na tej poti "požrla veliko cmokov". Danes pa zgolj pokažeta pridelke, ki so potrditev za pravo delo in uspeh. Verjameta, da za tak rezultat ne potrebujete 7 let, kot sva onadva, ko sta vse delala na novo in preizkušala tehnike v praksi. Ta pot je za vas lahko bistveno krajša in najboljšo podporo pri tem lahko dobite med somišljeniki, ki te razumejo. Vesela sta, da je danes njuno znanje v pomoč tudi poljedelcem in profesionalnim vrtnarjem, kar je več kot zadosten dokaz za prave metode dela.


Te zanimajo tudi druge knjige iz zbirke Vrta Obilja?

 

Preberi več o knjigi Kompost? Ja, prosim, v kateri  je zbranih 20 praktičnih receptov za kompostiranje.

Preberi več o knjigi Štihanje? Ne, hvala, v kateri so na enostaven način prikazani praktični primeri vrtnarjenja brez prekopavanja tal.

Preberi več o knjigi Otroška pot obilja,  ki je namenjena novim generacijam, ki bodo vrtnarile iz ljubezni in ne iz pomanjkanja.