Spoznajmo se

Sva Robi in Tjaša. Samooskrbna vrtnarja na Vrtu Obilja in skrbnika vrtnarskega portala.

 

Vrtnarski portal Vrt Obilja je namenjen vrtnarjem

Ljubeči ljudje, ki najraje preživljajo trenutke na prostem. Hvaležni. Delajo umirjeno z ljubeznijo do narave. Ne vrtnarijo iz pomanjkanja, temveč kreirajo obilje. Takšne ljudi navdušujemo z našim delom. In kot takšni navdušujete nas.

Spoznanja, rezultate in nasvete na vrtnarskem portalu www.vrtobilja.si obširno deliva od aprila leta 2017. V zadnjem letu dni  je bilo že več kot 300.000 obiskovalcev! Pri nekaterih vsebinah (kjer sama nimava dovolj izkušenj) imava tudi pomoč ostalih vrtnarjev.

Vse fotografije na vrtnarskem portalu so avtorsko zaščitene.

Vrtnar in opazovalec narave

Robert Špiler

Zaljubljen v svobodo. Stvari, ki jih večina počne podzavestno, opazujem in se od njih učim. Najraje opazujem Naravo in znanje prenašam na sonaravni vrt. Vrt mi predstavlja prostor kjer sproščam kreativno energijo, kreiram svoj svet in ustvarjam nekaj božanskega.

Opazovanje narave
Občutek za rastline
Prepoznavanje rastlin
Delo z ljudmi
Slovenian
German
English
mag. biologije in ekologije

Tjaša Štruc

Od nekdaj navdušena nad lepoto Narave. Želim živeti preprosto in umirjeno življenje, s pozitivnim vplivom na okolje. Vrtnarim že od malih nog, na svojem vrtu si želim pestrosti in hkrati urejenosti. Uživam v okusih doma pridelane hrane.

Opazovanje narave
Občutek za rastline
Prepoznavanje rastlin
Delo z ljudmi
Slovenian
ENGLISH

Sva vrtnarja od svojega 22. leta naprej, ko sva s polno glavo idej in mladostne energije, na gozdni jasi vzpostavila velik vrt, ki ga sedaj imenujeva Vrt Obilja. Veva, kakšna je pot vrtnarjenja in razumeva vse, ki čisto na novo vzpostavljate svoj prvi vrt in si želite vzgojiti čimveč zelenjave zase in za svojo družino. Še posebej je težko, če tvoj drugačen pristop k vrtnarjenju (neprekopavanje, zastiranje, sonaravna nega) ni podprt v družini, med prijatelji ali med sosedi. Nama so se smejali v obraz, ko sva leta 2014 začela vrtnariti drugače in veliko "cmokov sva požrla" na tej poti. Danes pa zgolj pokaževa pridelke, ki so potrditev za pravo delo in uspeh. Verjameva, da za tak rezultat sam/a ne potrebuješ  7 let, kot sva midva, ko sva vse delala na novo in preizkušala tehnike v praksi. Ta pot je zate lahko bistveno krajša in najboljšo podporo pri tem dobiš med somišljeniki, ki te razumejo. Vesela sva, da je danes najino znanje v pomoč tudi poljedelcem in profesionalnim vrtnarjem, kar je več kot zadosten dokaz za prave metode dela.