Znanje o kompostu, ki je vrtnarjevo črno zlato

Z rednimi email novicami izpod rok Robija in Tjaše iz Vrta Obilja

E-knjiga kako pravilno kompostirati
.

S teboj bi rada delila znanje za obilje pridelkov iz zelenjavnega vrta. Veliko najinih skrivnosti sva tekom let že razkrila, ampak hudič se skriva v detajlih.

Največji krivec za uspešno rast rastlin na Vrtu Obilja je definitivno kompost. S kompostom je po najinem mnenju vse lažje: tal ni potrebno prekopavati, zmanjša se potreba po zalivanju, ter vsebuje hranila in (najpomembneje) koristne mikrobe, ki ustvarijo živa tla za uspešno rast rastlin. Verjetno pa potrebuješ več znanja in informacij kako pridobiti kompost in kaj kompost sploh je?

Pripravila sva ti brezplačno e-knjigo Kako pravilno kompostirati? V njem so zbrani ključni detajli za uspešno kompostiranje. Praksa je najpomembnejša, zato sva v vodiču zaupala tudi najina 2 najboljša recepta za kompostiranje, ki ju že več let uporabljava na Vrtu Obilja.

Prenesi si brezplačno e-knjigo in spoznaj kako priti do vrtnarjevega črnega zlata - komposta. Z rednimi e-nasveti te tudi obveščava o novostih in novicah iz Vrta Obilja.

BREZPLAČNA E-KNJIGA

"Kako pravilno kompostirati?"

OSTALE DETAJLI IN SKRIVNOSTI

Sveži e-nasveti iz Vrta Obilja

OBVESTILA O NOVOSTIH

O dogodkih, novih knjigah in ostalem dogajanju

Kaj pravijo ostali vrtnarji?

Da povem še jaz svoje izkušnje odkar spremljam vaju na FB. Trideset let sem štihala, zadnje tri leta pa ne več, rezultat je tak da sem cel vrt spremenila v "grobove"kot reče moj mož. Lanski pridelek je bil tak kot še nikoli do sedaj, nihajna motika je zakon, vidva sta pa z svojimi nasveti za nas, ki smo tudi že stari mački na vrtu pravi blagoslov, tako da se že veselim vajinih nasvetov in slik vajinega pridelka saj mi to daje še večje veselje,da vaju poslušam in delam tako kot rečeta. Vesela sem da sta in uživajta še naprej tako kot sedaj.
Naj raste

Vesna Lampič


Zahvaljujem se vama , da delita javno vsa vajina dela in opravila v vrtu. Tako si lahko tudi ostali malo preplonkamo vajine ideje. Zelim vama veliko zdrave zelenjave in čimmanj škodljivce.

Nevenka J.


Iskrena hvala za vse napotke in nasvete kako skrbeti za vrt. Pri vama mi je najbolj všeč to, da nista samo teoretika, ampak vse tisto, o čem govorita, tudi sama preizkusita in teoeijo preneseta v prakso. Tako nam, vsem vrtnarjem, pokažeta, da vrt ni breme, ampak le veliko veselje. Želim vama še veliko dobrih idej in veselja ter ljubezni do te naše ljube zemlje.

Vesna Gerold


Vrt obilja je čudovita popotnica v svet vrtnarstva. Izkušnje iz prve roke so zlata vredne in nadvse dobrodošla podpora za vse, ki sledimo (in se kdaj pa kdaj znajdemo v slepi ulici). Hvala, ker nam olajšujeta pot. Vajina dobrosrčnost in predanost sonaravnemu življenju je navdihujoča. Planet vriska od veselja, naj raste!

Karmen Zajec


Ko sem že skoraj obupal nad vrtnarjenjem in sem že skoraj spremenil grede v travnik sem po nekem naključju našel kanal "vrt obilja" na YT. Posnetke sem požiral enega za drugim saj je vse zgledalo tako preprosto. Mislim, da sem pregledal vse posnetke v enem ali max dveh dneh. Ko je zmanjkalo posnetkov sem se odločil, da dam gredam še eno priložnost ... V tem letu se je z vajinimi nasveti moje vrtnarjenje spremenilo iz muke v sproščajoče opravilo. Še vedno se učim, gledam posnetke, berem nasvete in si delam tabele. Letos celo prvič vzgajam svoje sadike. In najbolj zanimivo je, da sem z svojim veseljem do vrtičkanja pritegnil k temu še hčerko, ki mi ne pusti narediti ničesar brez nje :D. Lansko sezono mi je vspelo prav se razen graha. Letos poskusim še enkrat in dodam še kaki dve novi zelenjavi. Res ni lepšega kot pridelat nekaj svojega kar lahko postaviš na mizo in pri tem še uživati. Hvala, ker sta mi pomagala spremeniti pogled na vrtičkanje.

Miha K.


Res sem zadovoljna, da sem vas zasledila na spletu, to, brez štihanja se mi zdi kot revolucija, kjer je uporabljeno znanje iz šolskih klopi povezano z učiteljico Naravo.
Sama nisem toliko "zanesenjak" ali včasih smo rekli " mahnjena" (vžargonu) na toliko predanost delu v vrtu do samooskrbe, ker nikoli tudi nisem imela vrta (vse življenje do srednjih let sem živela v mestu). Me je pa pritegnilo to logično razmišljanje in uporaba znanja in sledenja Naravi. Všeč mi je tudi ustvarjalnost,  razne rešitve (od zastirk ,opora za  v. fižol in še..) veliko je teh zamisli. Vajine iskušnje so v pomoč in zadovoljstvo vsem nam podobno mislečim vsaj kar se tiče vrtnarjenja.

Milena Z.


Zahvaljujem se vama, ker mi vedno odgovorita na moja vprasanja... Mogoce se vama vprasanja zdijo smesna, vendar meni strasno pomembna, saj letos zacenjam en del vrta po nacinu brez prekopavanja.
Poleg tega da spremljam vaju na fb, you tubu, berem v skupini.... zacnem jutri se z branjem vajine knjige👍komaj, komaj cakam💐
Hvala ker vse to delita z nami.

Andreja Bakšič Grozdina


Zahvaljujem se vam, da mi vedno odgovorite na moja vprašanja, in vaši odgovori so mi do sedaj prišli še kako prav. Veliko sem se že naučila z vašo pomočjo invem da se moram še veliko, tako da mi vaši filmčki pridejo vedno zelo prav in so v veliko pomoč. Vaše pomoč in svetovanje mi zelo veliko pomenijo. Hvala in kar tako naprej in veliko uspeha vam želim.

Janja


Super nasveti. Jih z veseljem spremljam.

Andreja Jaušovec


Informacije, ki jih pridobivam preko vaše zares skrbno in dobro izdelane spletne strani so zame neprecenljive. Namreč z pridelavo lastne zelenjave se šele začenjam ukvarjati in v poplavi informacij, ki so danes dostopne preko spleta je včasih težko ločiti "zrno od plevela" in v praksi uporabiti pravo. Hvala, ker svoje znanje in izkušnje nesebično delita. Vsekakor pa se v prihodnje na vaju obrnem tudi, ko bom potreboval kakšno stvar iz vajine trgovine.
Vse dobro

Peter

Čudovita sta, vedno si lahko prebereš koristne informacije, od priprave zemlje, vzgoje sadik, pa sploh vse kar potrebuješ, da vzgojiš svojo "hrano"!

Breda Gladek


Živjo!
Že od lani sledim Vrtu obilja in se mi zdi res super. Lani sva  z partnerjem prekopala zelenico pred hišo in jo spremenila v manjši vrtiček na katerem sem posadila nekaj kupljenih sadik, da sva imela malo svoje zelenjave. Letos pa sem kupila setveni koledar in vse uredila po načrtu na zadnji strani in po koledarji nasadila sadike. To bo moj prvi vrt od začetka do konca, z vsemi opravili. Trenutno imam polno čudovitih sadik, in komaj čakam, da jih presadim na vrt po načrtu 🙂 Nasveti na vajini strani so mi v veliko pomoč. Začetniku kot sem jaz so videi v veliko pomoč, všeč mi je ker je vse preprosto razloženo. In ko gledam slike vajine zelenjave in vrta se mi svetijo oči, da je možno, da bo tudi moja zelenjava takšna, če bom sledila nasvetom. Najbolj od vsega pa mi je všeč, da se da vrt obdelovati na zelo sonaraven in zabaven način. Hvala za vse nasvete in inspiracijo, ki ju delita.

Najboljša prikazen za vse, ki se podajajo v svet vrtnarstva. Veliko dobrih idej, ki jih tudi sama sedaj uporabljam pri svojem vrtnarjenju in super za nove ideje, ter semena, ki jih bom uporabila letos. Hvala za vajin trud in čas, da delita svoje izkušnje in znanje z nami.

Jerca Felicijan


Najboljša prikazen za vse, ki se podajajo v svet vrtnarstva. Veliko dobrih idej, ki jih tudi sama sedaj uporabljam pri svojem vrtnarjenju in super za nove ideje, ter semena, ki jih bom uporabila letos. Hvala za vajin trud in čas, da delita svoje izkušnje in znanje z nami.

Zala Strmšek


Res vse pohvale Tjaši in Robiju, da z nami delita vse svoje pridobljeno znanje. Pred letom dni, ko sem se začel zanimati za vrtnarjenje sem med brskanjem zasledil na youtubu ta simpatični par, ki sta sedaj res moj navdih. Z veseljem prebiram in gledam vse vajine posnetke, ki so res dovršeno narejeni in dobro obrazloženi za vse tiste, ki smo se šele začeli ukvarjati z tem čudovitim hobijem. Hvala! Le tako naprej in lepo vrtnarita še naprej 👏

Marko K.


"Vrt obilja" je res vreden ogleda, bravo mladi, na vas svet stoji!
Čestitam Tjaši in Robertu, saj sta sprejela izziv, medtem ko nekateri drugi ostanejo ravnodušni!

Lučka Langerholc


Vrt obilja je čudovita popotnica v svet vrtnarstva. Izkušnje iz prve roke so zlata vredne in nadvse dobrodošla podpora za vse, ki sledimo (in se kdaj pa kdaj znajdemo v slepi ulici). Hvala, ker nam olajšujeta pot. Vajina dobrosrčnost in predanost sonaravnemu življenju je navdihujoča. Planet vriska od veselja, naj raste!

Eva Jereb


Hvala za vse nazorne nasvete ter odgovore na vprašanja in probleme, ki vam jih pošiljamo. Super sta! Naj raste in uspeva 🙂

Petra Bratina


Za vse vrtičkarje odlični nasveti, hvala, ker to delita z nami 🙏

Karmen Zajec


Smo v zacetni fazi prenove obstoječega vrta in spletna stran z nasveti ter odogovori na naša vprašanja so nam zelo koristila predvsem pa olajšala za začetna dela.  Hvala Vam.

Vse dobro

Dani Šket


Vrt obilja predstavlja bogat  vir  uporabnih informacij, tako za zacetnike, kot tudi za tiste ze bolj izkusene vrtickarje. Objave, ki jih delita vsebujejo veliko prakticnih nasvetov, ki nam olajsajo delo, prav tako pa ponujata nov pristop k vrtickanju s katerim se znatno zmanjsa obseg dela v vrtu. Tjasa in Robi azurno odgovarjata na vsako postavljeno vprasanje, za kar se vama tudi zelo lepo zahvaljujem. Hvala za vse koristne in formacije in nasvete.

Maja Matajic


Zelo natančno in poljudno razloženi napotki za vsakega začetnika.
Odličen zunanji izgled in podoba.

Anja Plavčak


Po vasih nasvetih je na vrtu vse zastrto s kompostno zastirko. Upam da dezevniki, ki pridno delajo pod zastirko, dobijo novo hrano in se se namnozijo (pooolno jih je). Hvala za vse krasne nasvete. Pa naj pohvalim se nihajno moriko, ki je v polnem zagonu ze 2 leti.

Nina Pap

E-knjiga kako pravilno kompostirati
.