Moj Vrt Obilja #17 - Kristina Urbanč, Vrtiljak Časa

 

Vaši Vrtovi Kristina Urbanč Vrtiljak časa

Tako kot vsak vrt, je tudi naš najprej bujno zrastel v moji glavi. Zorel je celo leto, pozimi smo »semena« prenesli na papir, letošnjo pomlad pa smo ta semena v obliki vrta posadili na leto prej zastrta tla (več o tem, kako smo pripravili tla, preberite v objavi Tako se je vse začelo na naši spletni strani).

Naš vrt je družinski vrt, ki podpira naše delovanje skozi celo leto. To kar mu ponudimo, nam neštetokrat povrne v obliki zdravja, plodov in izboljšanju fizičnih in psihičnih moči. Zelenjavni vrt je sestavljen iz dvanajstih dvignjenih gred, ki so delno napolnjene z zemljo, zgornji sloj pa je domač kompost narejen iz hlevskega gnoja. Pri načrtovanju in izgradnji pa so nama zelo prav prišli nasveti Robija in Tjaše, zapis o tem pa najdete v objavi Dvignjene grede. Poleg zelenjavnega vrta pa imamo še »živalski vrt« na prostem, v katerem prevladujejo kokoši in nam močno pomagajo pri pripravi vrtnih površin, košnji, pobiranju škodljivcev, predelavi organskih odpadkov s katerimi gnojimo površine, povrhu vse pa dobimo še zlata jajca. Tako stvari krožijo in se med seboj podpirajo in so druga drugi nepogrešljive.

Kaj več o naših začetkih in »vrtovih« si preberite na omenjeni spletni strani, spodaj pa si oglejte, kako izgleda naš zelenjavni vrt v vsej svoji jesenski lepoti.

Spletna stran: VRTILJAK ČASA
Facebook: VRTILJAK ČASA

Kristina Urbanč,
Šmarješke Toplice, 6. 10. 2019