23-letnik izdeluje vrtno orodje za Vrt Obilja

Skupni prijatelj je Žanu večkrat govoril, naj me pokliče, saj je videl, da bi lahko skupaj izdelovali vrtno orodje. Ko sem prvič prejel Žanov klic, sem v zrelem moškem gasu prepoznal veliko željo, da se srečamo. Februarja lanskega leta smo se dogovorili, da se dobimo v njegovi delavnici v Žvirčah.

Vrtno orodje izpod kočevskih gozdov

Ko sem šel na pot proti Ljubljani in planiral naše srečanje, sem ga poklical, a je bila njegova telefonska nedosegljiva in nismo se dobili. Živijo tako “bogu za hrbtom” pod kočevskimi gozdovi, da v delavnici ni signala. Vztrajal je, da se vseeno naslednjič oglasim in res nam je uspelo.

Priznam, nisem si mislil, da je Žan star 23 let. 🙂 Takoj je nastala dobra kemija med nama. Naslednjič smo se dobili še skupaj s Tjašo in njegovimi starši in nastal je prvi skupni izdelek - sadilni klin na dolgem držalu.

Kdo je Žan in družinsko podjetje Boben?

Žan (prvi iz leve na fotografiji spodaj) je Lesno galanterijo Boben je od svojega očeta (drugi iz leve) prevzel že pri vsega 18 letih! Uspešno vodi delavnico s 6 zaposlenimi in seveda ima še vedno polno podpore družine. Kolikokrat ste slišali za tako hiter prevzem družinske obrti?

 
Delavnica je aktivna od leta 1975, ko je Žanov ded pričel z majhno domačo delavnico za obdelavo lesa. Od takrat je ta mala rokodelska delavnica prerasla v uspešno družinsko podjetje z lesenimi ročaji in vrtnimi orodji. Svoje izdelke dobavljajo po večjem delu Evrope.

 

Skupaj smo ustvarili vrtna orodja Vrt Obilja & Boben

V skupni želji, da vrtnarjem ponudimo najboljše in najkvalitetnejše vrtno orodje, smo se odločili za skupno pot. Vse nas povezuje ljubezen do Narave in pri kreiranju orodij smo se držali skupnih načel. Od poletja 2020 že izdelujemo našo nihajno motiko.

V začetku leta 2021 pa smo ponudbo razširili na 20 različnih vrtnih orodij, ki so že na voljo za naročilo!

Vsi skupaj smo ponosni na naše delo in se veselimo, da vrtno orodje Vrt Obilja & Boben pride v delovne roke, ki bodo z ljubeznijo do Narave pridelale obilje zelenjave. 🙂

Vrtno Orodje Boben&Vrt Obilja
Vrtno orodje Vrt Obilja & Boben
Test kaljivosti starih semen
Setve, sadike in presajanje

Test kaljivosti starih semen

Decembrsko voščilo :)
Razmišljanja in neuspehi

Decembrsko voščilo 🙂

Tjaša Štruc Vrtni pripomočki