Dušen glavnati ohrovt s česnom
Ohrovt ''se priplazi'' v kar nekaj enolončnic, kjer ga dodava v manjših količinah. Toliko, da doda širino okusov. Kot glavni igralec pa najbolj zasije v kombinaciji s česnom.
Hitra priprava, odličen okus
Glavnati ohrovt, ki sva ga pripravila danes, sva nabrala v rastlinjaku, kamor sva ga kot sadiko presadila v avgustu 2020.
Sestavine:
Postopek
Glavnati ohrovt naberemo, odlomimo posamezne zunanje liste, ki ne tvorijo glavice in jih operemo, prav tako ohrovtovo glavico. Iz zunanjih listov odrežemo trdi del lista in vse narežemo na manjše trakce, dimenzij 2 x 4 cm. Stroke česna olupimo in sesekljamo na drobno. V ponvi segrejemo olje, dodamo česen in ga prepražimo, da zadiši. Dodamo narezan glavnati ohrovt in ga hitro prepražimo. Posolimo, da spusti tekočino in pokrijemo, da se duši 15 min. Zdaj sledijo začimbe po okusu – kumina, poper in rdeča paprika. Pustimo še 2 minuti in ohrovtova priloga je pripravljena. Lahko se jo nadgradi v omako za k testeninam.