Kuhana (podzemna) koleraba

Tjaša je šele pred 7 leti prvič okusila kuhano podzemno kolerabo. Njena reakcija: začudenje, navdušenje, rahlo razočaranje, zakaj tega ni jedla že prej in čisto razumevanje, zakaj jo imajo prašički tako radi. Po njenem je veliko boljša od navadnega krompirja (bolj sladka in okusna).

Kuhana koleraba pridobiva svoje mesto na krožniku

Pripraviva si jo na res simpl način, kot prilogo ali za v regratovo solato. V kleti je imava skoraj več kot navadnega krompirja.

Sestavine:

- koleraba

- sol

Kolerabo olupimo in narežemo na manjše koščke. V lonec natočimo vodo, dodamo narezano kolerabo in zavremo, nato vodo solimo in kuhamo, dokler se koleraba ne omehča. To navadno traja nekje 25 minut. Odcedimo, po okusu še ralo posolimo in postrežemo.

Tako enostaven in kratek recept je. 🙂

Tjaša Štruc Recepti