Solatni miks radičev z endivijo

Porcije solat so pri nama vedno ekstra velike, čeprav solata ni nikoli samostojna jed. V tem času se izmenjujejo solatne sklede motovilca in miksa radičev z endivijo. Še vedno rastejo na prostem v rastlinjaku! 🙂

 

Solatni miks

Neke hude kulinarične posebnosti pri najini najljubši solati mešanici radičev z endivijo ni. Sortna pestrost radičev poskrbi za čudovit vizualni učinek in preplet nians okusov v ustih.
Sestavine:
- Endivija Diva
- Radič Štrucar (podolgovati)
- Radič Variegata di Castelfranco (pisani)
- Radič Palla Rosa (rdeči)
- manjši krompir ali polovica skodelice skuhanega fižola
- sol
- olivno olje
- jabolčni kis
- balzamični kis
- česen

 

Postopek
Endivijo in radiče operemo in natrebimo vse naenkrat in si pripravimo miks že oprane solate. V solatno skledo oddevamo količino, ki jo želimo pripraviti in pojesti. Preostanek shranimo v posodo s pokrovom in shranimo v hladilnik, kjer počaka za uporabo naprej, da ne čistiš radiče vsak dan, kar ni ravno prijetno pozimi, ko je zunaj mrzlo/sneg.

Skuhamo krompir ali fižol do mehkega in še toplega stresemo v skledo s solatnim miksom. Obvezno toplo in s še malo krompirjevke ali fižolovke (voda v kateri se je kuhal krompir/fižol)! Na drobno sesekljamo česen in ga dodamo na topel krompir ali fižol. Dodamo sol, olje, kis in z rokami fino premešamo celo solatno skledo, da omehčamo radič in endivijo. Solata je pripravljena.

Test kaljivosti starih semen
Setve, sadike in presajanje

Test kaljivosti starih semen

Decembrsko voščilo :)
Razmišljanja in neuspehi

Decembrsko voščilo 🙂

Tjaša Štruc Recepti