Solatni miks radičev z endivijo
Ogledov: 3.410
Porcije solat so pri nama vedno ekstra velike, čeprav solata ni nikoli samostojna jed. V tem času se izmenjujejo solatne sklede motovilca in miksa radičev z endivijo. Še vedno rastejo na prostem v rastlinjaku! 

Solatni miks
Neke hude kulinarične posebnosti pri najini najljubši solati mešanici radičev z endivijo ni. Sortna pestrost radičev poskrbi za čudovit vizualni učinek in preplet nians okusov v ustih.
Sestavine:
- Endivija Diva
- Radič Štrucar (podolgovati)
- Radič Variegata di Castelfranco (pisani)
- Radič Palla Rosa (rdeči)
- manjši krompir ali polovica skodelice skuhanega fižola
- sol
- olivno olje
- jabolčni kis
- balzamični kis
- česen
Postopek
Endivijo in radiče operemo in natrebimo vse naenkrat in si pripravimo miks že oprane solate. V solatno skledo oddevamo količino, ki jo želimo pripraviti in pojesti. Preostanek shranimo v posodo s pokrovom in shranimo v hladilnik, kjer počaka za uporabo naprej, da ne čistiš radiče vsak dan, kar ni ravno prijetno pozimi, ko je zunaj mrzlo/sneg.
Skuhamo krompir ali fižol do mehkega in še toplega stresemo v skledo s solatnim miksom. Obvezno toplo in s še malo krompirjevke ali fižolovke (voda v kateri se je kuhal krompir/fižol)! Na drobno sesekljamo česen in ga dodamo na topel krompir ali fižol. Dodamo sol, olje, kis in z rokami fino premešamo celo solatno skledo, da omehčamo radič in endivijo. Solata je pripravljena.
KOMENTIRAJ

Na kmetiji je lepo
Čudovit ribnik na Vrtu Obilja je prava paša za oči

Setve, sadike in presajanje
Test kaljivosti starih semen

Razmišljanja in neuspehi