Pečen sladki krompir

Pečen sladki krompir

Nama najljubši recept za pripravo sladkega krompirja je hrustljavo zapečen v pečici kot priloga. Seveda ga vključujeva še drugje in pripraviva na različne načine, a nekak takšen stil, kot "sweet potato fries" je daleč najljubši. Morda tudi zato, ker nama nadomesti navadni krompir, nad katerim nisva preveč navdušena. Zato se zelo pogosto zgodi, da narediva res toliko pečenega sladkega krompirja, da je zraven dovolj samo še ena ornk skleda solate in je obrok pripravljen.
Saj sva rekla, preprosti obroki pripravljeni na hitro iz domačih pridelkov. Trik tega pečenega sladkega krompirja je v koruzni moki in začimbah.

Pečen sladki krompir

Sestavine:
- gomolji sladkega krompirja
- olivno olje
- sol
- poper
- rdeča paprika
- timijan
- majaron
- origano
- koruzna moka (2-3 jž)
Priprava
Gomolje sladkega krompirja olupimo (ni pa nujno, lahko ga le dobro operemo) in narežemo na ''pomfi palčke''. Narezan sladki krompir osušimo v kuhinjski krpi. Nato ga prestavimo v posodo, kjer po okusu dodamo 1-2 jž olivnega olja, sol ter vse začimbe. Dobro premešamo, da se čim bolj enakomerno razporedi po sladkem krompirju. Nato dodamo še koruzno moko in zopet dobro premešamo.
Pečico vmes segrejemo na 200 stopinj in pripravimo pekač z nizkim robom na katerega položimo silikonski podstavek za peko ali peki papir. Sladki krompir stresemo na pladenj in enakomerno porazdelimo, da so čim bolj v eni plasti. Pečemo v pečici približno 20 min oz. dokler se sladki krompir po robovih rahlo zapeče.
Pa dober tek. 🙂
Test kaljivosti starih semen
Setve, sadike in presajanje

Test kaljivosti starih semen

Decembrsko voščilo :)
Razmišljanja in neuspehi

Decembrsko voščilo 🙂

Tjaša Štruc Recepti

Pečen sladki krompir

Pečen sladki krompir

Pečen sladki krompir

KOMENTIRAJ
Tjaša Štruc